Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Plan A κι όλα καλά!


Η αλήθεια είναι πως δε περίμενα τόσο άνετη νίκη σήμερα. Απορώ ποιο Λαύριο ήταν αυτό που έχασε στο σούτ από Παναθηναϊκό, Προμηθέα και Κολοσσό, γιατί στο Παλατάκι στην κυριολεξία παρουσιάστηκε άλλη ομάδα.

Τους έλειπε, βέβαια, και ο καλύτερος τους παίκτης για φέτος, ο Φλαγκ και ήταν με 4 ξένους, αλλά και πάλι ανέλπιστο ότι παράτησαν το παιχνίδι από το πρώτο πεντάλεπτο. Το καλό φέτος είναι πως όταν κερδίζουμε δε μας βγάζουν την ψυχή. Τα τρίποντα, λοιπόν, μπήκαν από την αρχή, το Λαύριο ήταν κάκιστο (απόρροια και της καλής μας άμυνας) και κάπως έτσι το ματς έλαβε τέλος από νωρίς. 

Σημαντικός για την ψυχολογία μας και για τη συνέχεια, ο τρόπος που ήρθε η νίκη, ο Λυκογιάννης είχε την ευκαιρία για μεγάλο ροτέισον, παρά και τις απουσίες της τελευταίας στιγμής με Σαλούστρο και Σάιμπερτ κι έτσι πάμε από εδώ και στο εξής με ένα ματς την εβδομάδα, να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της έδρας μας, αλλά και των διαφορών στα μεταξύ μας με τις υπόλοιπες ισόβαθμες ομάδες, αρχής γενομένης από τους αγώνες με Ιωνικό στη Νίκαια και τον πολύ σημαντικό με τον Κολοσσό στο Παλατάκι. Αγώνες, όπως έχουμε πεί, ιδιαίτερα κρίσιμοι, μιας και θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό μας πλασάρισμα, απλά στην 8άδα, στην 6άδα, είτε ακόμα και στην 4άδα.

Το θετικό στο σημερινό ροτέισον ήταν τα 10 σχεδόν λεπτά συμμετοχής του Κωνσταντινίδη και μάλιστα όχι στο τέλος που το ματς είχε ήδη κριθεί, με τον κόσμο φυσικά να γουστάρει κάτι τέτοιο, μιας και παιδιά από τις ακαδημίες μας στην πρώτη ομάδα, βλέπουμε πλέον με τα κιάλια τα τελευταία χρόνια. Το Plan A, λοιπόν, που λέμε εδώ και καιρό βγήκε σήμερα, αλλά το καλό είναι πως αυτά τα 35 τρίποντα που επιχειρήσαμε σήμερα, ήταν σχεδόν όλα υπό καλές προϋποθέσεις κι όχι σκοτωμένα, μιας και γυρίσαμε αρκετά τη μπάλα και γενικά είχαμε καλή κυκλοφορία στην περιφέρεια. 

Τα μόλις 24 δίποντα είναι πάλι ένα θέμα, το πρόβλημα κάτω από τη ρακέτα παραμένει (ακόμα και με αδύναμους αντιπάλους σήμερα χάσαμε 15 αμυντικά ριμπάουντ), ενώ και ο Κακλαμανάκης μέχρι στιγμής δε δείχνει να πατάει καλά, ενώ κι ο Ρένφρο αν δε ταϊστεί σωστά (που δε θα ταϊστεί) δε πρόκειται να σκοράρει. Ας δούμε όμως και τη θετική πλευρά του μονοδιάστατου τρόπου επιθέσεων μας με τα πολλά τρίποντα. Ότι τουλάχιστον φέτος έχουμε παίκτες που μπορούν να τον παίξουν (τον τρόπο επιθέσεων, δεν ακούστηκε και πολύ καλά μόνο του αυτό) και έχουν το σούτ από μακριά, γιατί πέρυσι που τον παίζαμε (όχι τον τρόπο επιθέσεων) και επιμέναμε με τα πολλά τρίποντα, σπάζαμε καλάθια και κάτι άλλο.

Φράνκε σβηστή 30άρα σήμερα, με πολύ γεμάτη γενικά στατιστική (την χρειαζόταν μετά από καιρό μια καλή εμφάνιση), Καμπερίδης, γενικά ανεβασμένος τελευταία, εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την απουσία του Σαλούστρου και του μπήκαν και τα σούτ (δούλεψε βρε Γιώργο μου λίγο και την τρίπλα σου και γίνε και λίγο πιο aggressive να τολμάς και καμία διείσδυση), Χαντς στα κλασικά του στάνταρ, Ράιλι ο γνωστός Παραλίας-Τσαπατσούλεν-Κουτρουβάλας-κινούμενο λάθος, ακόμα και στο τέλος με τη διαφορά στους 30 (ναι ξέρω, θα τα σβήσει όλα αυτά με τα αψυχολόγητα του τρίποντα, που μπορεί να σου κερδίσουν ματς όταν η μπάλα καίει) και δυστυχώς σήμερα δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία ο Τσιακμάς με τον Κακλαμανάκη και άντε στον δεύτερο να δώσουμε λίγο χρόνο να μάθει τους συμπαίκτες του και τα συστήματα, ο πρώτος όμως μένει λίγο στάσιμος τελευταία και δε δείχνει σημάδια προόδου.

Όπως και να 'χει, οι άνετες νίκες (ειδικά για εμάς τους μπασκετικούς ΠΑΟΚτσήδες που έχουμε επιβιώσει από τα 90's) είναι πάντα ευπρόσδεκτες και σημαντικές για την ψυχολογία και την υγεία μας (το φάγαμε πάλι το μπάζετ μπίτερ μας από τον γιό του Σωτηράκη από το κέντρο, μη ξεχνιόμαστε), οπότε ξεκουραζόμαστε και προετοιμαζόμαστε για τους πολύ σημαντικούς αγώνες που έχουμε σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. 

Σήμερα ο κόσμος δεν ήταν πολύς, δε τον αδικώ, στήριξε μαζικότατα και συνεχόμενα στα προηγούμενα παιχνίδια (6.000 στο προηγούμενο εντός έδρας με το Περιστέρι είναι τεράστιο νούμερο για τα σημερινά δεδομένα), προερχόμαστε και από 3 συνεχόμενες ήττες (με την τελευταία να είναι στο Παλέ, που ο κόσμος την ήθελε), δεν ήταν ιδιαίτερα εμπορικός και ο αντίπαλος και λογικό σήμερα να μην ήταν μεγάλη ο προσέλευση. Μόνο να μην απομακρυνθεί ο κόσμος, επειδή άρχισε και πάλι να ανεβαίνει θεαματικά το ποδόσφαιρό. Κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο και για την ΚΑΕ και για όλη τη φετινή προσπάθεια.

Συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου