Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Νίκος Βεζυρτζης: οι αποτυχημένες μεταγραφές!

Μεγάλος πρόεδρος και τεράστιος ΠΑΟΚτσης ο Νικόλας έκανε μεγάλες κινήσεις για να φέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του μπάσκετ. Ο μύθος λέει ότι οι χειρότερες κινήσεις του ήταν που άκουσε τον Ίβκοβιτς και δεν έφερε Γκάλη και Φάνη. Εμείς θα δούμε τις χειρότερες κινήσεις από αυτές που έγιναν.

α)Δημήτρης Καρατζουλίδης


Είμαστε στο Καλοκαίρι του 1985,το μπάσκετ θεωρείται ερασιτεχνικό οι παίκτες έχουν δελτία και για να γίνει μεταγραφή χρειάζεται η συγκατάθεση του προηγούμενου συλλόγου. Μοναδική εξαίρεση η δωδεκαετία,όταν ένας παίκτης είναι 32 χρονών και έχει 12 χρόνια στο ίδιο σωμάτιο. Ο Ηρακλής αποφασίζει να βγάλει στο σφυρί τον Καρατζουλίδη στα 31 του για να μην τον χάσει τζάμπα. Ο ΠΑΟΚ κάνει πρόταση  για 10 εκ δραχμές για τον ύψους 2.02 σέντερ.

Ξαφνικά έρχεται αντιπρόταση από τον Άρη και ακούγονται φήμες πως ο ξανθός θέλει τον παίκτη για να σπάσει την κυριαρχία του ΠΑΟΚ στη ρακέτα.Νέα πρόταση,νέα αντιπρόταση και τελικά καταλήγει να πάρει ο ΠΑΟΚ τον παίκτη με το ιλιγγιώδες ποσό των 55 εκατομμυρίων. Στο τέλος αποκαλύπτεται πως ο ξανθός δεν ήθελε τον παίκτη και σκοπός του ήταν να ματώσει οικονομικά ο ΠΑΟΚ.


β)Μπιλ Μέλις


1988,  ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Μάνθος Κατσούλης εκμεταλλεύεται τη δωδεκαετία και πηγαίνει στον Άρη.Μονόδρομος η απόκτηση του 2.03 Ρίτσαρντ ή Μπιλ ή Ριχάρδου ή Βασίλη Μέλις του Απόλλωνα Πάτρας.Για αντάλλαγμα δίνονται ο Ζαχαρίας Κατσούλης που δεν στεκόταν πια στον ΠΑΟΚ,ο 1,84 Ελληνορουμάνος πόιντ Γεράσιμος Τζάκης,ο Πλάτωνας Χοτοκουρίδης δυάρι 1,94 με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και πάνω από όλους ο 2.10 Παναγιώτης Καλλές Καλόγηρος και 25 εκατομμύρια. Ο Μέλις δεν πιάνει στον ΠΑΟΚ λόγου και του θανάτου της κορούλας του παίζει ελάχιστα.Τζάκης, Χοτοκουρίδης βγάζουν μάτια στη Πάτρα!


γ)Ανταλλαγή Παπαχρόνη Τσέκου



Ο Ίβκοβιτς που μόνο σοφός δεν ήταν μιλάει ατέλειωτα σε μια προπόνηση το 1992.Ο Πήτ Παπαχρόνης "ξεκουράζει" τα μάτια του στο πάγκο και ο σοφός τον ξαποστέλνει. Το καλοκαίρι του ' 92 γίνεται η ανταλλαγή με το Χρήστο Τσέκο δίνουμε από τη μια ένα τεσσάρι που ήταν δυνατός ερχόταν από τον πάγκο και μάρκαρε Αμερικανούς όπως ο Χάτσον και ο Χάρισον για έναν βαρύ σέντερ που έγινε ο αγαπημένος της κερκίδας. Α δώκαμε και 15 εκατομμύρια.


δ) Τα Κατσίκια


Αν και είχαν εντοπιστεί από τον Άρη, αυτός που τελικά απέκτησε τους ομογενείς (εξ Αμερικής) αδελφούς Κατσίκη ήταν ο ΠΑΟΚ το 1990-91, μία κίνηση η οποία εξελίχθηκε σε… παταγώδη αποτυχία! Με κόμμωση που παρέπεμπε σε…πεζοναύτες, αμφότεροι είχαν μηδαμινή συνεισφορά ! Ειδικά ο μεγαλύτερος εκ τω δύο, ο Τομ (1965, 2.04), κυριολεκτικά…πέρασε και δεν ακούμπησε! 

Ο Νικ (1967, 2.02), απόφοιτος του Seton Hall το ’90, (σ.σ. το κολέγιο όπου έχει φοιτήσει ο Νίκος Γκάλης) έπαιξε όλα κι όλα 22 ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 1993 σε αντίθεση με τον αδερφό του, ο οποίος κούνησε από νωρίς (καλοκαίρι 1991) μαντήλι για τη Δάφνη! Επόμενος εν Ελλάδι σταθμός του Νικ ήταν, επίσης, η Δάφνη, χωρίς και πάλι να μπορέσει να διακριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου