Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Παπαχρόνης vs Μαργαρίτης


Του Drac

Θα μπορούσα να πω ότι είναι το άρθρο που μου ήρθε στο μυαλό για τον πιο άκυρο στην πιο άκυρη στιγμή. Ο λόγος είναι η απόφαση του Βασιλειάδη να πάει στην ΆΕΚ. Πως το εμπνεύστηκα; Στα πάμπολλα σχόλια που είδα στα γνωστά social networks πολλοί κάναν λόγο για προδοσία του αρχηγού και τα λοιπά και τα λοιπά, έλα όμως που πολλοι ανέφεραν ότι ο τίτλος του αρχηγού ταιριάζει καλύτερα στον Μαργαρίτη, όπως και τελικά πλέον δόθηκε! Όντας ένας παίχτης που προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω κάνοντας την βρώμικη δουλειά έχει σίγουρα τον τίτλο του αφανή ήρωα. Στο παρελθόν αυτός ήταν τίτλος που ακολουθούσε τον Πητ, παίζοντας και οι δύο στην ίδια θέση σαν undersized Power Forwards (μόλις που ξεπερνούσαν τα δύο μέτρα). Άραγε ποιος να ήταν καλύτερος;  Για να δούμε λοιπόν!


ΣΟΥΤ
ΠΗΤ
Το μεγάλο μειονέκτιμα του Πητ, σούταρε τελείως στραβά και συνήθως από κοντινή απόσταση. Εξάλλου, άλλος ήταν ο τρόπος παιχνιδιού του. Παρόλα αυτά δεν σούταρε άσχημα από τις βολές ακόμα και αν είχε τελείως αλλοπρόσαλο στυλ.
1/5
ΒΑΓΓΟΣ
Έχει πολύ καλό σουτ, ακόμα και τρίποντο, ενώ δε φοβάται να πάρει προσπάθειες σε κρίσιμα σημεία. Σίγουρα είναι κάτι που και έχει δουλέψει αλλά το είχε και πάντα (είναι γνωστό πως ξεκίνησε σαν τριάρι), ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει παίξει και τώρα στην συγκεκριμένη θέση.
4/5

ΑΜΥΝΑ
ΠΗΤ
Το αγαπημένο κομμάτι του παιχνιδιού του Πητ και δεν μιλάω για την αγκωνιά στον μετέπειτα αληταρά μας! Σκοπός του ήταν να παίζει άμυνα, να μαζεύει τα ριμπάουντ και να κάνει φάουλ. Φυσικά είχε να αντιμετωπίσει και σπουδαίους αντιπάλους, κυρίως στην Ευρώπη, γιατί στην Ελλάδα εκτός των ξένων, αντιμετώπιζε κάτι Τζελαλήδες και Λαννέδες. Το βρώμικο παιχνίδι τον ακολούθησε μέχρι το τέλος της καριέρας του.
4/5

ΒΑΓΓΟΣ
Παρόμοιο το παιχνίδι του Βάγγου στην άμυνα, ριμπάουντ και ξύλο. Μαχητικός και δυνατός έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Φυσικά και οι παίχτες σε σχέση με παλιότερα είναι πιο αθλητικοί με καλύτερες γνώσεις του αθλήματος, αλλά αλλού είναι το υψηλότερο επίπεδο και ο Βάγγος βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτό κυρίως όταν είναι σε αγώνες με Γαυροβάζελους ή στο Eurocup. Παρολα αυτά δεν τα πάει άσχημα!
3/5

ΑΘΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΗΤ
Άλλο ένα δυνατό σημείο του Πητ! Φαινόταν η διαφορά αθλητικότητας του σε σχέση με τους άλλους παίχτες της κατηγορίας. Κάθε καλή πάσα και κάρφωμα και φοβερή εκρητικότητα. Σαφώς σε αυτό τον τομέα στην Ελλάδα δεν είχε αντίπαλο όντας από τα αθλητικότερα τεσσάρια στην ακμή του. Ενώ έδινε και έτρωγε πολύ ξύλο!
5/5

ΒΑΓΓΟΣ
Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά είναι πολύ αθλητικός παίχτης. Τώρα τελευταία έχει βαρύνει κάπως λόγω του ότι παίζει αποκλειστικά στην θέση τέσσερα! Όταν πρωτοήρθε και βλέπαμε τα προσόντα του πολλοί απορίσαμε γιατί αυτός ο παίχτης πέρασε τόσα χρόνια στην Α2. Και αυτός αρκετά καλός στο ξύλο, ενώ εκμεταλλεύται άψογα τα προσόντα του με το παιχνίδι χωρίς μπάλα! Εκείνο το επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι (ισοφαριση) στο κύπελο με τον Βάζελο θα ήταν το απόλυτο highlight αν δεν μας έριχνε εκείνο το τρίποντο ο Βλάντο! Tα καταφέρνει μια χαρά, χωρίς να είναι και ο πιο αθλητικός παίχτης!
4/5

ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ
Δε μπορούμε να κρίνουμε δίκαια, γιατί ο Πητ συμμετείχε σε μια σπουδαία εποχή για την ομάδα μας, αλλά και στη γενικότερη ακμή του αθλήματος στη χώρα, ενώ είναι άδικο για τον Βαγγέλη να παίζει τώρα σε αυτήν την μπασκετική κατάσταση, οπότε δεν τη μετράω.

Let us summarize!!!
Παπαχρόνης - Μαργαρίτης 11-11
Ισοπαλία τελικά! Τον Πητ παραλίγο να τον σκοτώσει το σούτ του, ενώ ο Βαγγέλης έχασε την πρωτιά λόγω της άμυνας. Προσωπικά τείνω περισσότερο προς τον Βαγγέλη ο οποίος είναι μπασκετικότερος, ενώ το 'χει και το δυνατό παιχνίδι. Αντίθετα ο Πητ θα λέγαμε ότι είναι (θα θέλαμε) η Ελληνοαμερικάνικη έκδοση του Dennis Rodman! Χμμμμ μπα, αλλά για Anthony Mason με χειρότερο σουτ ή Charles Oakley σίγουρα! 
Όπως και να 'χει, η εικόνα δείχνει ότι ο Βάγγος θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στις μεγάλες ομάδες του ΠΑΟΚ και να προσφέρει σαν ρολίστας κάτι παραπάνω απ' τον Πητ, λόγω κυρίως των επιθετικών του προσόντων, στοιχείο που τον κάνει ανεπίσημο Νικητή! Παρόλα ταύτα το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι και όπως καταλαβαίνουμε κάθε εποχή του ΠΑΟΚ έχει τον Πητ της ή Βάγγο της!!!

ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ ΜΑΓΚΕΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου