Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τα πρώτα δείγματα του "Σοφού"

O ΠΑΟΚ χωρίς τους Πρέλεβιτς και Φασούλα στη σύνθεση του κατακτάει το πρώτο τουρνουά που γίνεται προς τιμή του Γεώργιου Μόσχου, κερδίζοντας την ΑΕΚ στον τελικό με 59-64...
Είναι η περίοδος προετοιμασίας της σεζόν 1991-92 και ο Νίκος Βεζυρτζής αποφασισμένος να κατακτήσει επιτέλους το πρωτάθλημα, φέρνει στην ομάδα μας τον καλύτερο κατά πολλούς προπονητή της Ευρώπης εκείνο τον καιρό, τον σέρβο Ντούσαν Ίβκοβιτς, προπονητή της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας, στο παλμαρέ του οποίου δέσποζε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής το 1990, όπως και στο Ευρωμπάσκετ της Ρώμης την επόμενη χρονιά, καθώς και το κύπελλο Κόρατς και πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας. 

Λάτρης της πειθαρχίας ο σέρβος, ήρθε με σκοπό να δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα, μιας και το ταλέντο υπήρχε. Το αν τελικά τα κατάφερε το έχει κρίνει η ιστορία. Εδώ παρακολουθούμε τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του και γινόμαστε θύτες στην ανατροπή (συνήθως ήμασταν τα θύματα), κλέβοντας στο τέλος τη νίκη από την ΑΕΚ του Τσόσιτς με το τρίποντο του Μαματζιόλα και τις βολές του Κόρφα που στον συγκεκριμένο αγώνα τον βλέπουμε να φοράει το 12..!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου