Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

To Στεφανέλ-ΠΑΟΚ το καλύτερο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι!

Δε ξέρω αν το είχατε πάρει χαμπάρι, αλλά μέχρι πριν τον τελικό του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ ήμασταν η μοναδική ελληνική ομάδα που είχε πετύχει 100 πόντους σε ευρωπαϊκό τελικό! Και τι τελικός έτσι? Αψεγάδιαστος..Φλόλες που λένε και στο χωριό μου! Πάρτε μάτι στατιστικά...


Όλα μέσα! 82% στα τρίποντα, 63% στα δίποντα και 96% στις βολές! Σε τελικό όλα αυτά έτσι? Και στην έδρα της αντιπάλου! Και όχι καμιά τυχαία αντίπαλος. Μποντίρογκα, Φούτσκα, Τζεντίλε κτλ κτλ. Αλλά ποιος νοιάζεται όταν έχεις Μπάνε, Κόρφα, Μπουντούρη, Μπέρι, Σάβιτς στα καλύτερα τους? 

Το ρεκόρ μας με την 100άρα στον αγώνα της Τεργέστης κράτησε 19 ολόκληρα χρόνια και δεν ήταν απλά η καλύτερη παράσταση ελληνικής ομάδας σε τελικό, αλλά ίσως και ευρωπαϊκής, καθώς παρόμοια ποσοστά ευστοχίας και τέτοιο ολοκληρωτικό μπάσκετ δε νομίζω να έχουμε δεί σε άλλο ευρωπαϊκό τελικό.

Δίκαια, λοιπόν, το ψηφίσατε με 44% ως τον καλύτερο ευρωπαϊκό αγώνα που έχει δώσει ποτέ η ομάδα μας, ειδικά αν κρίνουμε και την κρισιμότητα του! Στη δεύτερη θέση με 28% η επική ανατροπή την ίδια χρονιά επί της Σκαβολίνι, όταν ανατρέψαμε το -16 με μια απλή κι ωραία 38άρα, ενώ στην 3η θέση ισοβάθμησαν με 10% το σόου επί της Ορτέζ στο Πο (σε ένα ματς που είχε από το αλήστου μνήμης τρομερό κάρφωμα του Λέβινγκστον στα μούτρα του Μουρεσάν, μέχρι και τρίποντο από τον προδότη) με το άρτιο τεχνικά παιχνίδι και τη μεγάλη νίκη επί της Κνόρ στη Μπολόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου