Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Είμαστε πια Πρωταθλητές..!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1992, αποτέλεσε για τον ΠΑΟΚ, όλα τα μέλη της ομάδας, τους φιλάθλους και φυσικά για τον τότε πρόεδρο Νίκο Βεζυρτζή, τη δικαίωση των κόπων τόσων ετών. Ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, έφτασε πρώτα στην Ευρωπαϊκή καταξίωση και μετά στην κορυφή του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Εχοντας τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλέι οφ έχοντας το απόλυτο πλεονέκτημα και όσον αφορά την έδρα, αλλά και βάσει του συστήματος διεξαγωγής. Τη Μεγάλη Τετάρτη του 1992, στις 22 Απριλίου, ο ΠΑΟΚ παίζει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και με τη νίκη του με
82-97 κατακτά το πρωτάθλημα, έχοντας μόνο νίκες απέναντι στους αντιπάλους (Αρης, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) και μόνο μία ήττα από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε χρησιμοποιήσει σε εκείνο το παιχνίδι στο ΣΕΦ, τους: Φασούλα (24), Πρέλεβιτς (20), Μπάρλοοου (17), Μπουντούρη (15), Κόρφα (12), Μακαρά (5), Σταυρόπουλο (2), Φιλίππου (2), Παπαχρόνη και Βαλαβανίδη.



Η επιστροφή της αποστολής από την Αθήνα, είναι λογικό να τυγχάνει αποθεωτικής υποδοχής, από χιλιάδες φιλάθλους που είχαν πλέον την αφορμή για να ξεσπάσουν για όλα εκείνα τα χρόνια της υπομονής...


Ο δρόμος προς τον τίτλο


Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του τίτλου, χρειάστηκαν προσπάθειες ετών, ενώ και η σεζόν 1991-92 δεν ήταν εύκολη, παρά το γεγονός ότι η ομάδα τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο. Ξεκίνησε άλλωστε άσχημα το πρωτάθλημα, χάνοντας με 74-71 στο Παγκράτι μόλις την 2η αγωνιστική, αλλά αυτή ήταν η πρώτη από τις δύο μόλις ήττες σε όλη την κανονική περίοδο.

Στις πιο σημαντικές νίκες της σεζόν θα πρέπει να αναφερθεί και το εντυπωσιακό 99-96 επί του Άρη στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, που πραγματοποιήθηκε τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Αλεξάνδρειο και κρίθηκε με τρίποντο του Πρέλεβιτς στην παράταση. Ο ΠΑΟΚ έκανε την δεύτερή του ήττα στο πρωτάθλημα από τον Άρη, τον οποίο ωστόσο νίκησε δύο φορές στα πλέι οφ.


                                

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ είχε 20 νίκες και 2 ήττες στην κανονική περίοδο και ρεκόρ 6-1 στα πλέι οφ, κατακτώντας δίκαια και πανάξια το πρωτάθλημα. Η χρονιά είχε και δύο ατυχίες, αφού ο ΠΑΟΚ μπορεί να έφτασε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αλλά ηττήθηκε από τη Ρεάλ (63-65), ενώ και στο Κύπελλο Ελλάδας αποκλείστηκε μετά την ήττα του από την ΑΕΚ με 75-79. Το τέλος της σεζόν ωστόσο ήταν ονειρικό.

Οι πρωταθλητές


Οι παίκτες που αγωνίστηκαν εκείνη την περίοδο: Πρέλεβιτς, Μπάρλοου, Φασούλας, Κόρφας, Μπουντούρης, Σταυρόπουλος, Παπαχρόνης, Μακαράς, Φιλίππου, Κουκλάκης, Βαλαβανίδης, Δημακόπουλος, Αστεριάδης. Από την εφηβική ομάδα αγωνίστηκαν οι Τσακίρης, Παλιούρας, Κωτσόπουλος, Παρισόπουλος, Μελετιάδης, Καράπουρνος, Τσαφρακίδης, οι οποίοι αγωνίστηκαν λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ”.

Πηγή κειμένου: www.paokbc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου