Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Τζώνυ ψυχάρα για πάντα ΠΑΟΚΑΡΑ!

Ήταν Θεός..Τι Θεός, ημίθεος και βάλε! Βασικά ήταν ΠΑΟΚ το παλουκάρι, πιο ΠΑΟΚ πεθαίνεις! Κάπνιζε, μπινελίκωνε, άφηνε μουστάκι, ξύριζε μουστάκι, έδινε οδηγίες που άφησαν εποχή ("Μάτζικ is here, Πάνυ is here, Mike is here...ok let's go, beat them!"), αλλά πάνω απ'όλα ήταν ο kickass τύπος που άμα του τη βαρούσε έχωνε κι από καμία. Ναί, δε λογάριαζε ούτε τη θέση του, ούτε τους αγώνες, ούτε τιμωρίες, ούτε τίποτα..Τι καθόταν στον πάγκο, τι στις κερκίδες, ένα και το αυτό!


Ναί, όπως πολύ καλά καταλάβατε αναφέρομαι στην πιο cult μορφή των 80's Τζον Νιούμαν και φυσικά στον αλήστου μνήμης αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι! Εκεί όπου είδε και απόειδε ο έρμος και είπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του...μαζί και τον Γκρόσι βέβαια! Όπου Γκρόσι προκλητικότατος Ιταλιάνος διαιτητής που σε όλη τη διάρκεια του δραματικού αγώνα με τους Γιουγκοσλάβοι έκανε ότι περνούσε απ' το χέρι του για να μην αποκλειστεί ο Ερυθρός Αστέρας.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν πως απέβαλλε όλη τη βασική πεντάδα της ομάδας (πλην του Κόρφα) και όλοι ξέρουμε πως εκείνη την εποχή η πεντάδα έβγαζε 40λεπτα και ένας-δυο παίχτες ήταν απλά βοηθητικοί. Απόρροια όλων αυτών ήταν η ομάδα στο τέλος να καταρρεύσει, παρόλο που λίγα λεπτά πριν το φινάλε είχε την πρόκριση στους ομίλους των 16 του Κόρατς στα χέρια της και την ψυχολογία της πριν τον αγώνα στα ύψη (μετά τη μεγάλη νίκη λίγες μέρες πριν επί του συμπολίτη), αλλά και 2000 φιλάθλους στο πλευρό της που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία στο Βελιγράδι για να φέρουν τη μεγάλη πρόκριση..

Το ματς, λοιπόν, οδηγείται στην παράταση (αφού δύο φορές ο Μπακόπουλος δε μπόρεσε να δώσει την πρόκριση-πρώτα μετά από πάσα του Κόρφα και κατόπιν από το κερδισμένο τζάμπολ του Καρατζουλίδη) με σχεδόν ίδιο σκορ όπως στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη (86-76 και 85-75 στο Παλέ) και κάπου εκεί έρχεται η έκρηξη...

Με τη διεκδίκηση της μπάλας στο τζάμπολ, ο Γκρόσι δίνει την κατοχή στον Ερυθρό Αστέρα κι ο Νιούμαν (που μόλις έχει δεχτεί τεχνική ποινή και μάλλον τα μάζευε σε όλο τον αγώνα), δεν αντέχει άλλο και από το κέντρο του γηπέδου τον πάει καροτσάκι σχεδόν μέχρι τα αποδυτήρια! Το αποτέλεσμα, βέβαια, ήταν να διακοπεί ο αγώνας και φυσικά να κατοχυρωθεί υπέρ του Ερυθρού Αστέρα, με τον Νιούμαν να τιμωρείται με 2 χρόνια αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συντετριμμένος ο αμερικανός μετά τον αγώνα και νηφάλιος πλέον, ζητάει δημόσια συγνώμη από παίχτες, διοίκηση και κόσμο και δέχεται οποιαδήποτε τιμωρία, αλλά "μόνο μη μου πάρετε την ομάδα" όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Βεζυρτζής, παρά τις φήμες για συμφωνία με τον Μαλ(ι)κοβιτς, τον στηρίζει και συνεχίζει τη συνεργασία μαζί του. The rest is history...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου