Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο Μισέλ Γκομέζ ο χειρότερος προπονητής!

Μια κατηγορία μόνος του ο διοπτροφόρος Μιχαλάκης με το στυλ και τη φάτσα του επίκουρου καθηγητή της Βυζαντινολογίας Κατακουζηνού, ήρθε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1996-97 με σκοπό να φέρει τη γαλλική φινέτσα και να διδάξει και λίγο μπασκετικό savoir vivre στους έλληνες βάρβαρους.

Κι εκεί που έχεις συνηθίσει σε προπονητές που σπρώχνουν διαιτητές, κλωτσάνε οπαδούς, σε κοκκαλώνουν με ένα βλέμμα, ιδρώνουν μασχάλες και φτιάχνουν φράντζες, σου 'ρχεται ο κυριούλης με τα γυαλάκια που το μόνο που μπορείς να του κάνεις αν σε βγάλει από τα ρούχα σου, είναι να του τσιμπήσεις λίγο το μαγουλάκι.

Κι ενώ όλο το καλοκαίρι μας είχαν πρήξει με το "τώρα έρχεται ο Ίβκοβιτς, αύριο έρχεται ο Ίβκοβιτς" και αφού ο Ίβκοβιτς πήγε τελικά στον Ολυμπιακό, μετά αφήσαμε τον σοφό και πιάσαμε τον ξανθό που τελικά κι αυτός πήγε στην ΑΕΚ, έτσι κι εμείς καταλήξαμε στον Ζαπούνη! Σπάω το κεφάλι μου να βρω αν, στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ μέχρι σήμερα, έχει φέρει άλλη ελληνική ομάδα Γάλλο προπονητή, αλλά δε βρίσκω κανέναν. Πρωτοπόροι κι εδώ! 


Για να μη τον αδικούμε όμως και τελείως τον άνθρωπο (αλλά και τον Ευτύχη που τον έφερε), δεν ήταν και κανένας τυχαίος προπονητής. 3 πρωταθλήματα Γαλλίας με τη Λιμόζ κι άλλα 2 με την Ορτέζ είχε, ενώ στο παλμαρέ του δέσποζε η κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1988 ξανά με τη Λιμόζ, την οποία οδήγησε στον τελικό του Κόρατς το 1987, αλλά και στο final-4 της Σαραγόσας το 1990, στο οποίο κατέλαβε την 3η θέση ρίχνοντας και μια 100άρα στον συμπολίτη (103-91)!

Μάλιστα, παραλίγο να επαναλάβει τη συγκεκριμένη επιτυχία και με την Ορτέζ το 1993, αλλά ως γνωστόν τότε έπεσε πάνω στην ομάδα μας, κάνοντας βέβαια και τη γνωστή δήλωση πως "μέσα στο Παλέ αυτόν τον ΠΑΟΚ ούτε οι Σικάγο Μπούλς δε μπορούν να τον κερδίσουν!". Προπονητής της Εθνικής Γαλλίας για 4 χρόνια και ίσως ο καλύτερος τεχνικός της χώρας του εκείνα τα χρόνια.


Κι όμως σε εμάς πέρασε και δεν ακούμπησε και απολύθηκε μετά τη συντριβή-αποκλεισμό από τη Μπενετόν στους 8 του Κόρατς. Έτσι του δώσατε απλόχερα ένα 44%, όσο περίπου και οι υπόλοιποι 5 υποψήφιοι μαζί! Βέβαια, από τη λίστα έλειπε ο τεράστιος Ταμπ Μπάλντουιν που ζητήσατε κάποιοι και που ίσως να τον ανταγωνιζόταν στα ίσια, αλλά είπαμε το κουνιαδάκι της Μπάσιντζερ ανήκει στη νεότερη ιστορία και δεν είναι ρετρό! Οπότε ο Μισέλ γλιτώνει στο παρά πέντε τον τίτλο του "χειρότερου όλων των εποχών"!

Δε ξέρω αν ήταν καλός προπονητής ο Γκομέζ..Ίσως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που εργάστηκε εκτός Γαλλίας. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως δεν ήταν καθόλου ΠΑΟΚ! Και το καταλάβαμε πολύ καλά αυτό όταν ανέλαβε ο Σκάιλς...Και δε μιλάω μόνο από τεχνικής άποψης, αλλά γενικότερα από το στυλ του. Πιστεύω, μιας και ήταν και Γάλλος, η λέξη ντεκαβλέ θα του ταίριαζε πλήρως..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου