Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ο αγώνας με τη Μπενετόν η χειρότερη στιγμή στην ιστορία μας

Τώρα εσύ περιμένεις να γράψω αφιέρωμα για το παιχνίδι με τη Μπενετόν. Δε θα 'σαι καλά μου φαίνεται...Άτυχες στιγμές είχαμε αρκετές στην πολύχρονη ιστορία μας. Αυτό το παιχνίδι όμως είναι που σε βασανίζει ακόμα...

Το ξέρω πως εύχεσαι ακόμα και σήμερα να μην είχε τραυματιστεί ο Τσέκος, να μην έχανε ο Μπάνε την 1+1, να έδινε την πάσα δίπλα στον ξεμαρκάριστο Κόρφα, να ξυπνούσε ο Ίβκοβιτς και να έκανε κάτι για τα απανωτά τρίποντα του Ιακοπίνι, να έχανε το σούτ ο Ραγκάτσι, να έδειχνε την τελευταία φάση η ΕΡΤ (που σε λίγες ώρες θα πάρεις και την εκδίκηση σου γιατί κλείνει!) Και άλλα τόσα "να"..που σε βασανίζουν ακόμα και σήμερα. Και λες σαν άλλος Άστον Κούτσερ στο "Φαινόμενο της Πεταλούδας" ή έστω Παπακαλιάτης στο "Αν", πως ΑΝ κερδίζαμε εκείνο το ματς, εκείνη η γραμμή στον χωροχρόνο του 1993 τώρα θα ήταν διαφορετική. 


Ο ΠΑΟΚ θα γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτούσε το Πρωταθλητριών, ο Βεζυρτζής ίσως δεν έφευγε ποτέ και με την τρέλλα που κουβαλούσε θα έχωνε κι άλλα φράγκα, δημιουργώντας για τα επόμενα χρόνια δυναστεία (και ποιος ξέρει μπορεί να άντεχε και μέχρι σήμερα σαν τους Γιαννακόπουλους!), το ελληνικό μπάσκετ δε θα ήταν έτσι μίζερο που είναι τώρα μόνο με δύο ομάδες, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ίσως να μην είχαν τη σημερινή δυναμική, το κλειστό της Πυλαίας θα ήταν πραγματικό Παλάτι και έδρα-φόβητρο και θα έκανες αίτηση για να βρείς εισιτήριο. Δε θα παρακαλούσες τον Μαργαρίτη να ανανεώσει, θα δημιουργούσες ολόκληρες γενιές ΠΑΟΚτσήδων και τα σημερινά παιδάκια θα ασχολούνταν με το μπάσκετ, τα παιδιά μου θα έφτιαχναν και αυτά ρετρό blog με τα σημερινά κατορθώματα της ομάδας...θα...θα...θα...

Τα τρίποντα του Ιακοπίνι όμως έμπαιναν, αντίδραση από τον πάγκο δεν υπήρχε, τον Ρουσκόνι δε μπόρεσε να τον σταματήσει κανείς, η βολή ήταν άστοχη, η επίθεση με το σούτ του Μπάνε μπροστά στον Κούκοτς ήταν από τις πιο κακοσχεδιασμένες ever και το σούτ του Ραγκάτσι ήξερες ότι θα μπεί με το πού έφυγε από τα χέρια του η μπάλα. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, η ιστορία γράφτηκε και ο γέγονε γέγονε που λέει κι ο Σκουντής. Και στην τελική αν παίρναμε το Πρωταθλητριών δε θα παίρναμε το Κόρατς την επόμενη χρονιά..Τι σου λέω τώρα έτσι?


Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο ματς όχι μόνο έχει περάσει στην ιστορία, αλλά είναι και αυτό που το 46% των φιλάθλων μας που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, θέλει με κάθε τρόπο να ξεχάσει! Στη θέση των χειρότερων στιγμών της ιστορίας μας είναι οι τελικοί με τον Άρη το '91, που αφού ήμασταν Ευρωπαίοι τότε, είπαμε να δωρίσουμε όλα τα εγχώρια τρόπαια και έρχεται η μαλακία του Φασούλα (είδες σε γράφω και με το κανονικό σου όνομα, τώρα που άρχισες κι ανεβαίνεις Θεσσαλονίκη!) στον τελικό με τη Ρεάλ, που όμως πολλοί τον θυμόμαστε και για το απίστευτο τρίποντο του Μπάνε και τη μεγάλη ψυχή της ομάδας.

Στην θέση το πατατράκ που πάθαμε σαν φαβορί στον τελικό κυπέλλου με τον Πανιώνιο το '91 και στην ο άτυχος τελικός στη Βιτόρια με την Ταουγκρές το '96, όπου μια σειρά από συγκυρίες (έδρα, διαιτητές, Γκάρετ, Λούκαϊτς) μας στέρησαν ένα ακόμα ευρωπαϊκό.

Delete, λοιπόν, στο συγκεκριμένο αγώνα με τη Μπενετόν και πάμε παρακάτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου