Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο Γκάλης θα άλλαζε την ιστορία!

Τώρα θα μου πείτε τι κάνει ο Γκάλης σε ένα blog που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του μπασκετικού ΠΑΟΚ...

Να με συγχωρείτε πολύ αλλά εσείς τον ψηφίσατε! Και μάλιστα καθολικά με 51% (72 ψήφους) έναντι 24% του Φάνη Χριστοδούλου (32 ψήφους) και 15% (με 20 ψήφους) του Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς..! Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με κριτήριο παίχτες που είτε έφτασαν πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα μας είτε υπήρχαν έντονες φήμες συνεργασίας μαζί τους. Στο ερώτημα, λοιπόν, ποιος παίχτης θα άλλαζε με τον ερχομό του την ιστορία του συλλόγου μας, επιλέξατε τον αιώνιο μας αντίπαλο..

Παροιμιώδεις οι μάχες απέναντι του, δε νομίζω να υπάρχει υγιώς σκεπτόμενος έλληνας φίλαθλος που να μην αναγνωρίζει την αξία του, ενώ δεν είναι τυχαίο πως στο φιλικό που θα γίνει προς τιμήν του, κλήθηκαν από τον αιώνιο αντίπαλο και θα παραβρεθούν οι Πρέλεβιτς, Κόρφας και Σταυρόπουλος, ενδεικτικό του σεβασμού μεταξύ των δύο πλευρών..

Δε ξέρω αν το σκεπτικό σας στην ψηφοφορία ήταν με γνώμονα τον ερχομό του από το 1979 όταν πρωτοπάτησε στην Ελλάδα, αν δηλαδή ερχόταν σε εμάς αντί του Άρη ή αν τελικά ερχόταν το 1992 όταν είχε συμφωνήσει με τον Βεζυρτζή και δε τον ήθελε ο Ίβκοβιτς..


Σαφώς και η πρώτη πρόταση έχει μεγαλύτερη λογική και δε νομίζω να διαφωνούσε κανείς με αυτό, αλλά σκεφτείτε και μια ομάδα με Κόρφα-Γκάλη-Πρέλεβιτς στο final-4 του Πρωταθλητριών, τίτλο που τόσο πολύ ήθελε να κατακτήσει ο Γκάλης..Κι εκεί όμως πάλι θα έλειπε ένα 3άρι. Θέση που τόσο πολύ πονούσαμε όλα εκείνα τα χρόνια και που μάταια προσπαθούσε κάθε χρόνο ο Βεζυρτζής (κατεβαίνοντας στην Αθήνα με τις βαλίτσες με τα εκατομμύρια) να την καλύψει με τον διακαή του πόθο, τον Φάνη Χριστοδούλου, τον οποίο ίσως πολλοί θα περίμεναν πρώτο στο σχετικό poll.

Ακόμα και ο ο τεράστιος Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εκτόξευση της ομάδας, ειδικά στη χρονική συγκυρία που ακουγόταν πως θα τον φέρει ο συμπατριώτης του Ίβκοβιτς. Μιλάμε και πάλι για τη σεζόν 1992-93, όπου μάλιστα θα είχαμε ένα πιο ορθολογικό σχήμα με καθαρόαιμο 3άρι τον Ντανίλοβιτς και 4άρι τον Μπάρλοου. Φανταστείτε δε, δίδυμο που θα έκαναν με τον Μπάνε...

Η ιστορία όμως όπως και να 'χει, έχει ήδη γραφτεί και δε μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Με τα καλά του και τα κακά του αυτός είναι ο ΠΑΟΚ μας. Αν και το αποτέλεσμα μπορεί να ξαφνιάσει πολλούς, ο λαός μίλησε κι έτσι ο άνθρωπος που θα άλλαζε το ρού της ιστορίας του συλλόγου μας, είναι ο Νίκος Γκάλης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου