Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εμείς που τα 'χουμε όλα..

Υπεροψία? Ανετοιμότητα? Κακή προετοιμασία? Αιφνιδιασμός? Ότι και να ήταν το ταμπλό έγραψε -32..Άλλοι λένε ότι ήρθε στο καλύτερο σημείο αυτή η ήττα, άλλοι λένε στο χειρότερο. Στο καλύτερο γιατί ήταν μόλις η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος κι έτσι υπήρχε μια ολόκληρη χρονιά μπροστά μας για να συνέλθουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και στο χειρότερο γιατί ήρθε σε ένα σημείο που υποτίθεται πως είχαμε θεμελιώσει την πρωτοκαθεδρία μας, ήμασταν ήδη πρωταθλητές και ακόμα περισσότερο ενισχυμένοι, με σκοπό να κατακτήσουμε τα πάντα και να χτίσουμε τη δική μας αυτοκρατορία.

Ειδικότερα κόντρα στον παρηκμασμένο οικονομικά και αγωνιστικά (από τη φυγή του Γκάλη) Άρη έπρεπε να δείξουμε την ανωτερότητα μας και για λόγους ψυχολογίας..4 Οκτωβρίου 1992 και ο Κλιφ Λέβινγκστον συστήνεται στο ελληνικό μπασκετικό κοινό στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα μας και όλοι περιμένουν να δούν τον πρώην συμπαίκτη του Μάικλ Τζόρνταν και πρωταθλητή ΝΒΑ με τους Μπούλς. Ο Κλιφ, σε αντίθεση με τη γενική εικόνα της ομάδας, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων πετυχαίνοντας 16 πόντους, αλλά λίγοι ασχολήθηκαν με την εμφάνιση του μετά το συνολικό βατερλώ..Μοναδικό highlight για την ομάδα μας η τριπλή (!) τάπα του προδότη στον Τάρπλεϊ στην ίδια φάση!


Ο Άρης ξεκινάει εντυπωσιακά τη σεζόν με 17 νίκες σε 18 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, στηριζόμενος σε έναν εκπληκτικό Τάρπλεϊ, ενώ ο "Σοφός" προσπαθεί να βρεί τρόπους να βολέψει Μπάρλοου και Λέβινγκστον στην ίδια πεντάδα χωρίς να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον. Ήταν η μεγαλύτερη μας ήττα από τον συμπολίτη, η οποία όμως τα επόμενα χρόνια ισοφαρίστηκε, ξανα-ισοφαρίστηκε, ξεπεράστηκε και συνεθλίβη λίγα χρόνια πριν με την γνωστή πλέον 35άρα..

Αυτό που έμενε βέβαια από εκείνα τα ιστορικά παιχνίδια ήταν η ωραία καζούρα που γινόταν εκατέρωθεν μετά τη λήξη των αγώνων. Μπαίνοντας, λοιπόν, στο Παλέ σαν πρωταθλητές (και σίγουροι για τη νέα επιτυχία), οι οπαδοί μας απευθυνόμενοι σε αυτούς του Άρη φωνάζουν το γνωστό "Δεν έχετε ομάδα, δεν έχετε λαό, τι ήρθατε να κάνετε στο γήπεδο αυτό..",  για να έρθει όμως σχεδόν αμέσως (μιας και η διαφορά είχε ξεφύγει από νωρίς) η πληρωμένη απάντηση των συμπολιτών "Δεν έχουμε ομάδα, δεν έχουμε λαό, εσείς που τα 'χετε όλα κοιτάξτε το ταμπλό!"

Υ.Γ. Να με συγχωρέσουν οι συνοπαδοί μας για την ονομασία του βίντεο, αλλά το μοναδικό που υπήρχε με ολόκληρο τον αγώνα είναι προφανώς από οπαδό του Άρη και θα το βρείτε στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=lJgs7fIOWsc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου