Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Kenny εσύ σούπερ-σταρ!

Δε ξεσήκωνε ποτέ την κερκίδα. Δεν έγινε ποτέ σύνθημα στα χείλη των οπαδών, ούτε έκανε εντυπωσιακά καρφώματα. Μία λέξη όμως είναι συνυφασμένη απόλυτα με τον τεράστιο Κεν Μπάρλοου..: ΟΥΣΙΑ! O μακροβιότερος αμερικανός που πέρασε ποτέ απ'την ομάδα μας, ταυτίστηκε απόλυτα με τη χρυσή περίοδο της καλύτερης ίσως όμαδας εκείνα τα χρόνια στην Ευρώπη και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ.
Πάντα χαμηλών τόνων, υπόδειγμα επαγγελματία και οικογενειάρχη κέρδιζε τους πάντες με τη σεμνότητα και το ήθος του. Χαρακτηριστικό το περιστατικό που ο Νικόλας Βεζυρτζής του έβαλε κατά λάθος περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό και ο Κεν τον πήρε κατευθείαν τηλέφωνο για να διορθώσει το λάθος του! Ήρθε στην ομάδα στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της, τότε που έπρεπε επιτέλους να γίνει το κάτι παραπάνω και το πλήρωμα του χρόνου "φώναζε" πως μια λεπτομέρεια και μόνο αρκούσε για αυτό..Και η λεπτομέρεια αυτή είχε ονοματεπώνυμο..!

Μετά από μια σειρά ανεπιτυχών προσπαθειών εύρεσης αμερικανού (Τέρυ Μιλς, Ίρβινγκ Τόμας) η σεζόν 1990-91 ξεκινάει και ο ΠΑΟΚ ακόμα ψάχνεται..Κι εκεί έρχεται το λαχείο! Γιατί καλά, χρυσά τα κολλεγιόπαιδα, αλλά οι καλοί θα ήθελαν ντάντεμα για να μη παραστρατήσουν (Μάικ Τζόουνς), ενώ οι άλλοι απλά δε θα έκαναν τη διαφορά (Άντονι Κούκ). Εκεί, λοιπόν, σε εκείνο το κομβικό σημείο, όπου η ομάδα άρχισε να δυναμώνει και να αμφισβητεί τα ηνία του Άρη έπρεπε να βρεθεί το στοιχείο εκείνο που θα σου δώσει την ηρεμία..Ποιο ήταν αυτό? Η εμπειρία..

Δε χρειαζόταν να μάθεις τίποτα παραπάνω για τον νέο σου αμερικανό, παρά μόνο να διαβάσεις την πρώτη σειρά από το βιογραφικό του. Πρώην παίχτης της Μακάμπι Τελ-Αβίβ και της Τρέισερ Μιλάνο, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών να δεσπόζει στο παλμαρέ του, με εγχώρια πρωταθλήματα και παρουσία σε 3 φάιναλ-φορ!  Ήξερες τι έπαιρνες και το πήρες με το καλημέρα!


Και το πήρες και στα 3 χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα. Ο Μπάρλοου ήταν ο ορισμός του σταθερού παίχτη. Ποτέ δε θα έπαιζε για την πάρτη του και τους πόντους του. Χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά του ήταν σχεδόν πάντα πάνω από το 50%. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης είπε πως μπορούσε να βάζει και παραπάνω πόντους, αλλά δεν ήθελε να παίρνει πολλές προσπάθειες εις βάρος του συνόλου. 

Ο Κεν δε δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Ήταν παίχτης του προπονητή και για χατήρι της ομάδας μπορούσε να παίξει από 3άρι μέχρι και σέντερ. Ήταν τόσο συμπαθής που του συγχώρεσες ακόμα και τη λάθος πάσα στους τελικούς με τον Άρη, όπως και την κακή του εμφάνιση στον τελικό της Ναντ. Από καλές στιγμές..? Όλες οι υπόλοιπες...

Κένεθ Μπάρλοου, λοιπόν..Ο αμερικανός με τη μεγαλύτερη προσφορά στον σύλλογο, όπως εσείς τον ψηφίσατε με 42%, έναντι 23% του Ουόλτερ Μπέρι και 18% του Κλιφ Λέβινγκστον..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου