Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η ολοκληρωτική κατάρρευση..

Και δυστυχώς έρχεται αυτή η μαύρη στιγμή που πρέπει να κάτσω να γράψω για εκείνη την καταραμένη σεζόν 1992-93. Τη χρονιά που ήμασταν έτοιμοι να τα σηκώσουμε όλα και που ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να χτίσουμε τη δικιά μας αυτοκρατορία! Και όντως το καταφέραμε!!! Μέχρι τον Απρίλιο όμως...Για την ακρίβεια μέχρι τις 13 Απριλίου και τον αγώνα με τη Μπενετόν..Μέχρι τότε η καλύτερη 5άδα της Ευρώπης έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και ήταν πρώτη παντού!

Και μάλιστα με τέτοια άνεση και τέτοια σιγουριά, που χάριζες ακόμα και το κυπελλάκι όταν αποκλείστηκες από τον Παναθηναϊκό μια εβδομάδα πριν το final-4 της Αθήνας. Που να ήξερες και που να φανταζόσουν βέβαια τι θα ακολουθούσε..Γιατί άντε λες έχασα από ατυχία στο τελευταίο σούτ από τη Μπενετόν του Κούκοτς, στο πρωτάθλημα που επέστρεφες μετά, είχες να αντιμετωπίσεις με πλεονέκτημα έδρας τον 4ο Ολυμπιακό του Ελληνιάδη, του Σταμάτη και του Καμπούρη. Ναί θα μου πείς είχε και Πάσπαλιε και Μπέρι κατά κύριο λόγο και τους πολύ νεαρούς τότε Τόμιτς-Τάρλατς στην πρώτη τους χρονιά, κατά δεύτερο, αλλά από εκεί και μετά το..χάος! Την καλή του την ομάδα την έκανε την επόμενη χρονιά.

Και βλέπεις μια ομάδα, που ενώ σε όλη τη χρονιά βάζει 100άρες και θέλει ο καθένας μια μπάλα μόνος του, να βάζει στα 3 απ' τα 4 ματς με το ζόρι 50 πόντους..Μη περιμένεις ούτε μπασκετικές αναλύσεις, ούτε θεωρίες συνομωσίας. Δε ξέρω αν φταίει ο Ίβκοβιτς που ντεφορμαρίστηκε η ομάδα στο χειρότερο σημείο, ούτε το κατεστημένο του Ιωαννίδη και του Κόκκαλη, ούτε αν ο Φασούλας είχε ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και "έδωσε" όλα μας τα συστήματα. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις.. Αν βέβαια μπορείς να βγάλεις καλύτερα συμπεράσματα και έχεις το κουράγιο να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε βασανιστήρια, κάθεσαι και βλέπεις αυτό:



 

*  To βίντεο με τον 3ο (νικηφόρο) ημιτελικό στο Παλέ, λόγω προβλήματος μεταφόρτωσης, μπορείτε να το βρείτε εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=Ott2Xvdki2g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου