Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μπαλογιάννης vs Κασελάκης

Του Δ.Α

Γιώργος Μπαλογιάννης..Περίμενε υπομονετικά και διακριτικά να έρθει η σειρά του για να πάρει ρόλο πρωταγωνιστή και όταν ήρθε δεν απογοήτευσε κανέναν! Οκ Πέτζα δεν ήταν, αλλά μετά τη φυγή του Πετράκη του Κίνη μια χαρά τα κατάφερε στα παπούτσια του. Και το κύπελλο σου έφερε την πρώτη χρονιά που είχε βασικό ρόλο και Ευρωλίγκα βγήκες! (Ακόμα θυμάμαι τον γείτονα μου να καυχιέται επί χρόνια σαν άλλος Αλ Μπάντι για μια τάπα που του έριξε στον αιφνιδιασμό όταν ο Μπαλού έπαιζε στον ΒΑΟ!)

3άρι με τα ούλα του, λοιπόν, ο Μοϊκανός, με στοιχεία τέτοια που σε έκαναν να λες πως αν ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος με την ακμή του δηλαδή στα late 80's με αρχές 90's, κάτι καλύτερο μπορεί να είχαμε πετύχει ή τουλάχιστον θα είχαμε μια πιο λογική κατανομή ρόλων και λειτουργία στην ομάδα, σε μια θέση που δεινοπαθούσαμε χρόνια μέχρι να έρθει ο Στογιάκοβιτς. Σύγχρονο small forward με ωραία εκρηκτική διείσδυση, γρήγορα πόδια, άλμα, αλλά και καλό σούτ...

Ότι δεν έχει ο Λεωνίδας Κασελάκης δηλαδή! Και είμαστε και 15 χρόνια μετά, στοιχεία απαραίτητα για ένα σύγχρονο 3άρι! 3άρι είπα? Αλήθεια, είναι 3άρι ο Λεωνίδας? Ή μήπως είναι 4άρι? Η τελικά τίποτα από τα δυο? Μέλος της χρυσής γενιάς των εφήβων με Παππά, Μπόγρη, Σλούκα κτλ, ο Λεωνίδας ακόμα ψάχνεται..Και να πούμε πως δε παίρνει ευκαιρίες από τον Σούλη, ψέμματα θα πούμε. Από την άλλη αν πούμε ότι δεν προσπαθεί και ότι δε δουλεύει πάλι ψέμματα θα πούμε, αλλά αυτό από μόνο του δε φτάνει. 

Κι αν θεωρήσουμε την περυσινή χρονιά σαν προσαρμογής, δυστυχώς φέτος που περιμέναμε περισσότερα, μέχρι στιγμής δε τα έχουμε δεί. Τον βλέπουμε να παθιάζεται μέσα στους αγώνες και να ζεί έντονα την κάθε φάση, είναι καλός χαρακτήρας και προσγειωμένος σε αυτό που κάνει, αλλά θέλει περισσότερο...

Για πάμε να δούμε, λοιπόν..Μπαλογιάννης vs Κασελάκης στη νέα μας μονομαχία! Χωράει σύγκριση..?


ΣΟΥΤ

Γιώργος Μπαλογιάννης




















Κατεξοχήν επιθετικός παίχτης ο Γιώργος το σουτ ήταν το όπλο του. Σούταρε χωρίς να φοβάται ή να το σκέφτεται. Είχε πάντα εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και δεν επηρεαζόταν αν ήταν άστοχος. Το τρίποντο ήταν ένα από τα δυνατά σημεία του. Όλοι θυμόμαστε  πως εκτέλεσε τον συμπολίτη και την ΑΕΚ στο final four του κυπέλου το 1998, όντας ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές για την κατάκτηση του κυπέλου! Αξέχαστο θα μείνει φυσικά και το τρίποντο α λα Πέτζα της φωτογραφίας μέσα στο ΣΕΦ που έβαλε τις βάσεις για να στείλουμε τον Ολυμπιακό και τον ξανθό σπίτι τους και την ομάδα μας στον τελικό του πρωταθλήματος!

Βαθμολογία 4/5


Λεωνίδας Κασελάκης













Παίχτης ρολίστας είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στον Ηλυσιακό με το σουτ που διέθετε. Στον ΠΑΟΚ δείχνει ότι το επιθετικό παιχνίδι δεν του ταιριάζει, παρόλα αυτά δοκιμάζει συχνά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση πολλές φορές με επιτυχία, αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ στον συγκεκριμένο τομέα αν θέλει να έχει μόνιμη θέση στην βασική 5άδα (ο Βαγγέλας του την έφαγε). Συν το γεγονός ότι το σκέφτεται πριν σουτάρει δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται τόσο τον εαυτό του επιθετικά.

Βαθμολογία 2/5



ΕΠΙΘΕΣΗ 
 
Γιώργος Μπαλογιάννης 















Πέρα από το σουτ ο Γιώργαρος χαρακτηριζόταν για τα αθλητικά του προσόντα και την μαχητικότητα του. Τρυπούσε την ρακέτα και κέρδιζε επιθετικά ριμπάουντ τα οποία έκανε καλάθια ή καινούριες επιθέσεις, ποιος έχει ξεχάσει το follow κάρφωμα στον ημιτελικό του κυπέλου απέναντι στον συμπολίτη, ενώ έδινε πολύ συχνά ασίστ. Περισσότερο εκτελεστής και όχι δημιουργός ο Γιώργος στηριζόταν στο ομαδικό παιχνίδι και δεν έκανε καταχρήσεις επιθέσεων.

Βαθμολογία 3/5  


Λεωνίδας Κασελάκης




















Δεν παίρνει πολλές προσπάθειες, ακόμα και στο επιθετικό παιχνίδι αναλώνεται σε σκριν και μάχες για να κερδίζει χαμένες μπάλες. Παίχτης ομάδας ο Λεωνίδας προσπαθεί να κάνει ότι χρειάζεται η ομάδα για την νίκη. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι είναι νέος ακόμα και μπορεί να βελτιωθεί και άλλο αν δουλέψει, δυστυχώς όμως μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει με βάση το διαφημισμένο ταλέντο  του και έχει παραμείνει παίχτης δεύτερης γραμμής.


Βαθμολογία 2/5



ΑΜΥΝΑ

Γιώργος Μπαλογιάννης



















Τον θυμόμαστε περισσότερο σαν επιθετικό αλλά ο Γιώργος έπαιζε εξαιρετική άμυνα τηρουμένων των αναλογιών. Έπαιρνε αμυντικά ριμπάουντ ,έκλεβε μπάλες αρκετά συχνά ,ενώ η αλτικότητα του επέτρεπε να κόβει θεαματικά τους αντιπάλους του. Δεν ήταν το δυνατό του σημείο αλλά σίγουρα δεν υστερούσε ούτε σε αυτόν τον τομέα.

Βαθμολογία 3/5

 
Λεωνίδας Κασελάκης













Παίζει δυνατή άμυνα και προσπαθεί κάθε φορά να δώσει το κάτι παραπάνω σε αυτόν τον τομέα. Τα έχει καταφέρει πολλές φορές να τα βάλει με επιτυχία με πιο αθλητικούς αντιπάλους, παρόλα αυτά δείχνει πολλές φορές χαμένος μέσα στο παρκέ με αποτέλεσμα τα αντίπαλα τριάρια να κάνουν πάρτι, ενώ τα αμυντικά στατιστικά του δεν τον τιμούν ιδιαίτερα στα 15 λεπτά που εμφανίζεται στο γήπεδο
Βαθμολογία 2/5


ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ


Γιώργος Μπαλογιάννης




















Έπαιξε στον ΠΑΟΚ από το 1992 μέχρι το 2000 ενώ έκλεισε την καριέρα του στην ομάδα μας το 2005. Από τους παίχτες που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μαζί μας γνώρισε επιτυχίες κατακτώντας το κόρατς το 1994 και 2 κύπελλα (1995-1999). Μέλος της αθόρυβης αλλά πάντα σημαντικής και παραγωγικής τριάδας της ομάδας μας (Μπουντούρης, Μπαλογιάννης, Μαματζιόλας), πέρασε τον περισσότερο καιρό στον ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος υπό την σκιά άλλων μεγάλων παιχτών (Πρέλεβιτς,Στογιάκοβιτς, Γαλακτερός) που έπαιζαν στις θέσεις 2 και 3 θέσεις που έπαιζε και αυτός. 

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να αγαπηθεί από την κερκίδα και να γίνει ένας από εμάς. Εξάλλου όποτε τον σήκωνε ο προπονητής ο Γιώργαρος φώναζε παρών και κέρδιζε την αγάπη μας με την μαχητικότητα του.

Βαθμολογία 5/5


Λεωνίδας Κασελάκης













Έχοντας σαν παρακαταθήκη τις εμφανίσεις του σε Ηλυσιακό και Μικρές Εθνικές ο Λεωνίδας ήρθε στην ομάδα μας σαν μεγάλο ταλέντο. Δυστυχώς δεν έχει   φανεί ακόμα άξιος των περιστάσεων, είναι μικρός και έχει μέλλον αλλά οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του δεν φαίνεται να δείχνουν ότι θα μείνει πολύ καιρό στην ομάδα. Το γεγονός ότι αγωνίζεται σε ελάχιστο κόσμο ούτε αυτό βοηθάει ιδιαίτερα.

Βαθμολογία 1/5



ΣΥΝΟΛΟ 

Μπαλογιάννης: 15/20

Κασελάκης: 7/20

Οπότε χωρίς πολλά λόγια νικητής ανακηρύσσεται με χαρακτηριστική άνεση ο Γιώργος Μπαλογιάννης με 15/20 ενάντι 7/20! Τι και αν βάζαμε Μπαλογιάννης vs Κασελάκης+Δέδας+Μαργαρίτης+Μπίδης αμφιβάλλω αν θα έχανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου