Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Το κύπελλο στη Λαμία

Η σεζόν 1994-95 ξεκίνησε λίγο περίεργα..Με την ομάδα μας την προηγούμενη χρονιά να κατακτά το Κόρατς, παραδίδοντας μαθήματα σύγχρονου μπάσκετ, αλλά και να ανακηρύσσεται από όλο το φίλαθλο κοινό ως ηθική πρωταθλήτρια Ελλάδος μετά τα αίσχη στον τελικό του ΣΕΦ, η συνέχεια θα έπρεπε να είναι ανάλογη. Έλα όμως που αυτή η ομάδα δε σ'αφήνει να βαριέσει ποτέ..

Ο πρόεδρος Απόστολος Οικονομίδης διώχνει τον Σούλη Μαρκόπουλο σαν ανταμοιβή για την εκπληκτική πορεία της ομάδας και στη θέση του προσλαμβάνεται ο Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ στη θέση του καλύτερου ίσως ξένου που πέρασε ποτέ από το ελληνικό πρωτάθλημα Γουόλτερ Μπέρι, φέρνουμε τον αμφιλεγόμενο και μπερδεμένο ("να παίξω μπάσκετ ή να γίνω παππαδάκι") Λέμον Λάμπλεϊ που μάλλον μας "γυάλισε" σαν αντίπαλος στους τελικούς με τη φανέλα της Στεφανέλ..

Ο Λάμπλεϊ τελικά μετά από 6 αγώνες καταλαβαίνει ότι του πάνε τα μαύρα, όχι όμως του ΠΑΟΚ, αλλά κάτι σε πιο κλειστό με γιακαδάκι και καλύτερα κιόλας, αφού με 4.8 πόντους πέρασε και δεν ακούμπησε..Στη θέση του έρχεται ο παιχταράς Τζερόντ Μουστάφ που κάνει εκπληκτικά παιχνίδια (18.9 πόντους μ.ο) με highlight σε Δάφνη και Μακάμπι (στη νίκη μέσα στο Ισραήλ), αλλά η άτιμη η τύχη δε μας αφήνει να χαρούμε και έτσι προλαβαίνει να παίξει μόλις σε 7 παιχνίδια, καθώς τραυματίζεται σοβαρά..

                                     Εικόνα

Στη θέση του έρχεται, μαζί με το σκυλάκι του και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή ΝΒΑ με τους Ρόκετς, ο κύριος για τον οποίο έχουμε ολόκληρο αφιέρωμα πιο κάτω κι έτσι η ομάδα προσπαθεί να σταθεροποιηθεί κάπως, αν και αυτό είναι λίγο δύσκολο γιατί η χρονιά μπορεί να άρχισε με τον Σάκοτα, συνεχίστηκε όμως με τον Λάιο και ολοκληρώθηκε με τον Αλεξανδρή.

Βλέψεις για πρωτάθλημα δεν πολυέχουμε, παρόλα αυτά στο κύπελλο η τύχη μας χαμογελά καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποκλείονται από πολύ νωρίς κι εμάς η κληρωτίδα μας κάνει συνεχώς το χατίρι. Πρώτος αντίπαλος για τη φάση των 16 ο Σπόρτινγκ στο κλειστό των Πατησίων. Ευκαιρία για χαλαρή πρόκριση λένε όλοι, αλλά το ματς γίνεται ντέρμπυ και αποφεύγουμε το κάζο κυριολεκτικά στο παρά πέντε..Νίκη με το ζόρι και σκορ 71-75.

ΠΑΟΚ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-4ΠΑΟΚ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-6

ΠΑΟΚ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚΠΑΟΚ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-9 

Επόμενος αντίπαλος στις 16 Νοεμβρίου 1994 ο ακόμα πιο αδύναμος Κρόνος και με ομάδα τόσο χαμηλής κατηγορίας η αντίσταση δε θα μπορούσε να είναι το ίδιο σθεναρή. Υγιεινός περίπατος (πριν προλάβει να τραυματιστεί ο Μουστάφ) με 99-51 και πρόκριση στο πρώτο final-4 του θεσμού..

ΠΑΟΚ-ΚΡΟΝΟΣ-1ΠΑΟΚ-ΚΡΟΝΟΣ-4 

ΠΑΟΚ-ΚΡΟΝΟΣ-2ΠΑΟΚ-ΚΡΟΝΟΣ

Η ομάδα πηγαίνει γεμάτη προβλήματα στη Λαμία στις 4 και 5 του Μάρτη μαζί με Άρη, Πανιώνιο και Ηλυσιακό. Παίχτες απλήρωτοι, διοίκηση αφερέγγυα, υπηρεσιακός προπονητής, προβλήματα τραυματισμών κι όμως ο αρχηγός δίνει το σύνθημα.."Ήρθαμε να το πάρουμε και θα το πάρουμε!!!"

 Εικόνα

Η συνέχεια είναι γνωστή και ανήκει στην ιστορία, καθώς με μπροστάρη τον Μπάνε, που πετυχαίνει 29 πόντους στον ημιτελικό και 27 στον τελικό, η ομάδα μας στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδος με χαρακτηριστική άνεση κερδίζοντας δια περιπάτου Άρη και Πανιώνιο αντίστοιχα..

http://img59.imageshack.us/img59/551/paokkypello.jpg

http://img510.imageshack.us/img510/8324/bane1995hq3.jpg

http://img683.imageshack.us/img683/2029/korfascup1995.jpg

http://www.paokbc.gr/thumb/YTo0OntzOjM6InNyYyI7czoyODoidXBsb2Fkcy9uZXdzL21hbWF0emlvbGFzLmpwZyI7czo1OiJwcm9weCI7aTo0MjA7czo1OiJwcm9weSI7aTozNTA7czoyOiJ6YyI7aToxO30


http://paokarare.files.wordpress.com/2010/08/1995kypello.jpg



* Οι φωτογραφίες είναι από τους Gordon, Praktorino και το www.giakoumidis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου