Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Άλλη μια χρυσή σελίδα..

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν πάντα μια από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Άλλα τότε ο ΠΑΟΚ ήταν ακόμη ΠΑΟΚ και το απέδειξε περίτρανα στους ημιτελικούς του Κυπελλούχων το 1996. Η ομάδα μπορεί να μην είχε την αίγλη και την ποιότητα των προηγούμενων χρόνων, αλλά ο Μπάνε ήταν ακόμη εκεί, ενώ η συνύπαρξη του με τον ωριμότερο Πέτζα δημιουργούσε ένα πολύ ισχυρό δίδυμο στην περιφέρεια, που αν συγχρονιζόταν ηλικιακά κάποια χρόνια νωρίτερα θα μιλούσαμε για άλλες καταστάσεις..

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, φτάνει τρένο στον τελικό έχοντας μόνο 2 ήττες σε 16 παιχνίδια στη διοργάνωση, όμως την καλύτερη του παράσταση την έδωσε κόντρα στη λιθουανική ομάδα. Η αρχή έγινε στο Κάουνας όταν με 34 πόντους του Πρέλεβιτς (με 5 τρίποντα και 6 ασιστ) και 16 του Γκάρετ η ομάδα μας καταφέρνει να γυρίσει το παιχνίδι και από εκεί που έχανε με 26-12 και 41-33 στο ημίχρονο, να πάρει μεγάλη νίκη με 76-83 παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τον τελικό. Στη Θεσσαλονίκη βέβαια αυτό που θα ακολουθούσε δε το περίμενε κανείς..



Και πως να το περιμένει όταν η συμμετοχή του αρχηγού και φυσικού ηγέτη της ομάδας μας μέχρι και το τζάμπολ του αγώνα είναι εξαιρετικά αμφίβολη, με τη μέση του σμπαράλια και τους γιατρούς να του απαγορεύουν να παίξει. Σιγά μη τους άκουγε όμως..Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που φόρεσε 2 νούμερα μεγαλύτερο νούμερο παπούτσι για να χωρέσει ο νάρθηκας στο χτυπημένο του πόδι, αυτόν που απ'ότι είπε ο Γιαννούλης τον κρατούσαν μαζί με τον Ρετζιά και τους γιατρούς για να αντέξει τους πόνους και τις πολλές ενέσεις.


Ο Μπάνε θα δήλωνε και πάλι παρών σε ακόμη ένα μεγάλο ραντεβού της ομάδας μας. Τι ραντεβού? Show καλύτερα.. Με διαστημική εμφάνιση από όλη την ομάδα ο ΠΑΟΚ συνθλίβει κυριολεκτικά την πρωταθλήτρια Λιθουανίας με 45 πόντους διαφορά και σκορ 104-59. Ο αγώνας δεν επιδέχεται ιδιαίτερης ανάλυσης και η εικόνα μιλάει από μόνη της..Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται και πάλι σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 4η φορά τα τελευταία 6 χρόνια!




* Οι φωτογραφίες είναι από τον Gordon και τον Iznogoud

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου